Колеги, відгукніться!

Наші справи професійні

ПУБЛІЧНИЙ ЗАПИТ ДО РАДІО «СВОБОДА»

Шановні друзі, колеги!
Зізнаюся, ніяк не покидає мене з кінця літа бридке, липке почуття відворотної догідливості і лизоблюдства, котре з’явилося з 25 вересня цього року, коли до Київського апеляційного суду припожалували так звані «золоті» зірки з смішного для мене особисто телеканалу 1+1, котрий, вважаю, прославився багатьма оригінальними повідомленнями на інформаційному ринку, створюючи славу певним особам здебільшого під вибори. До бар’єру прийшли (аж ба, аж глип, немовби голі з конопель!) смішні і ласі на увагу перед кудлатим своїм бенефіціаром паном І. Коломойським – йдеться про говорунів А. Мазур, Н. Мосійчук, І. Циганика, ексміністра культури і колишня (можливо, й нинішня!) права рука медіапокровителя багатьох сумнівних сценок і речетативів О. Ткаченка та інші прислужники олігарха, котрий потрапив за гріхи буцімто колосальних розмірів шухирів-мухирів з грошиками. Мовиться буцімто про мільярди й мільярди коштів "знайдених" в українських райських кущах, адже суд призначив заставу на відкриття дверей камери перед затриманим у розмірі понад дев’ять (!!!) мільярдів гривень. Оце рекорд викупу!
Переслідування, щоб було до кінця зрозуміло, ведуть НАБУ, САПу, БАБ. Ці сумнівні горе-рятівники, звісно, з тих жахливих гривнево-доларових куп, вагонів готівки мали свої долі. Мабуть, підкреслюю, допускаю. Бо хто ж прийде задарма своє «золоте» горло – ха-ха-ха. Тому, власне, й прибігли гасити матню свого хазяїна, патрона.
І ось їхнє щастя через біду олігарха несподівано перечипилося – тьфу, щезни. Йому, треба відзначити, до цього завжди везло, обводив довкруги пальців спецслужби багатьох країн, в тому числі США, Ізраїлю, а тепер нібито його щастя пішло в ліс по дрова. Ось і вийшли зі своїх багатих, парфумами пропахлих офісів довгоязикі говоруни 1+1… Чи надовго?

Врешті мене цікавить навіть не це. У багатьох повідомленнях ЗМІ останніх днів прозвучали фрази, що на поруки пана Коломойського вирішили було взяти співробітники телеканалу 1+1 і буцімто «РАДІО «СВОБОДА». Останні два слова підкреслюю. Невже це правда?
Хотілося б знати, хто з захисників олігарха Коломойського насправді є справжніми (штатними, позаштатними) співробітниками радіо «Свобода», і чи не підтримує бува завжди чесна і справедлива в своїх судженнях та повідомленнях міжнародна радіостанція цю утопічну ідею сприяння порятунку медіа магната?
Дякую!

Олександр Горобець, письменник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Більше солов'ї не б'ють піснями в груди

четвер, 29 серпень 2024, 14:29

Парадокси життя. Маю дві новини, які мене вразили, приголомшили і потрясли. Не можу від того, ні оговтатись, ні заспокоїтись…. Перше. Торсонули події в містечку Мала Данилівка Харківської області, де розташована знаменита Харківська державна зооветерин...

Озирнися з дороги

середа, 28 серпень 2024, 16:50

Удячність друзям. Публічний лист побратиму Олександру Шпаку. Вельмишановний, пане-добродію, Олександре Григоровичу! . Щиро й сердечно вітаю тебе з близьким завершенням ще одного літа. Якраз ця спасівська пора, з білотуманним передвересенням у яругах, б...