Ярина - дзвонар нашої "хиренної волі"

До суду Божого страшного!

Нині зненацька обізвався дзвоником на мобільний телефон племінник — відомий київський лікар, хірург Роман Миколайович Горобець. Заходився розповідати про те, що у цю весняну хурделицю відвідав одинокий пост під гніздилищем новоявлених зрадників України ЗЕ-Єрмаків на вході до офісу глави держави, на якому несе цілодобову вахту дівчина-патріот.

—Я вже якось приїздив сюди, — каже пан Роман. – А цього разу привіз подарунок – гарний продуктовий набір. Щоб підтримати безтрепетну і відчайдушну патріотку, котра затіяла одинокий протест-пікет під вікнами головної контори влади. Вона, як відомо, вимагає звільнення зі свого поста глави Офісу президента А. Єрмака, котрий самовільно, порушуючи всі канони міждержавних стосунків затвердив у Мінську нинішнього місяця побажання Мордору про визнання терористичних анклавів ОРДЛО сторонами переговорів з Україною, замість Росії, котра нахабно і відверто веде війну проти нас, тим самим надавши статус ерефії спостерігача, як Німеччина, Франція, ОБСЄ. В Україні, як дізналися про цю зраду, збіглися на Банкову люди, погаласували, помітингували, помахали кулами і розійшлися. Як уже не раз було за час череди невпинних зрад нової українофобної влади, котра ні дня не проживе, щоб нижче і нижче не зігнутися перед московитами-завойовниками, а це дівча немовби твердокам'яне... Каже: "Я стоятиму тут до кінця!"

Через слово, Роман Миколайович підкреслює:

—Вона — за звільнення з посади і притягнення А. Єрмака до відповідальності за державну зраду. Також вимагає публічних вибачень від Єрмака та Зеленського за те приниження, яке через їхні дії у Мінську переживають сім’ї загиблих героїв — захисників України». А їх же ж там у нас полягло понад 14 000... Тільки нинішнього року більше сорока...

Після цього Роман Горобець заходився розповідати, яка все-таки відважна молодчина Ярина Чорногуз, котра дерзнула перетворитися тут, у центрі столиці, під вікнами московських прислужників, живим більмом на очах запроданців.

—Я сьогодні провів пані Ярину від її постою під вікнами московських прислужників до Національної спілки письменників України, де вона іноді гріється, — каже доктор Роман Горобець. — Це потрібно організму, як підзарядка. І, знаєте, виявилося, - мовить племінник, — що її дідусь відомий український… письменник Олег Чорногуз. Це як у тій відомій примовці мовиться, що від гарного дерева славні плоди на всі боки котяться... Я ж їй розповів, що у Спілці письменників теж якось був, на презентації вашої книжки «Свічка на вітрі».

Тут принагідно лишень зауважу, чого, звісно, не міг знати доктор Роман, що свого часу саме дідусь Ярини давав мені рекомендацію для вступу до клубу відомих літераторів. Такий тісний світ...

На закінчення розмови пан Роман просить мене публічно підтримати акцію відважної дівчини, внучки українського романіста-гумориста Олега Федоровича Чорногуза, котрий, напевне, найкраще доказує в державі і своїми творами й нинішніми виступами в пресі, промовистими заявами в громадських мережах, що справжні гумористи бувають великими патріотами свого народу, а не те що маємо в особі пришелепуватих акторів ненависного 95-го кварталу. Мільйони людей в Україні, яким болить те, що нинішня влада відверто плазує перед Кремлем, навіть готова сідати за стіл переговорів з терористами й убивцями з ОРДЛО, підбиває до цього безпринципних «Слуг народу» із пригодованої нею фракції Верховної Ради, підводячи ситуацію в Європі і світі під зняття санкцій з Росії за анексію Криму, за загарбання нашого Східного Донбасу, а лише чарівна дівчина, парамедик (фахівець з медичною освітою, що працює в службі швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних та військових підрозділах і володіє навичками надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі), учасниця бойових дій у Донбасі Ярина Ярославівна Чорногуз відважилась на відкритий і не поступливий протест проти зрадників та перевертнів.

Честь і хвала тобі безтрепетна українська амазонко!

***

На фото: доброволець парамедик Ярина Чорногуз; хірург Роман Горобець.

Олександр Горобець, письменник.

Опублікував: Олександр Горобець
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Сигнал з Америки через пів століття

понеділок, 15 квітень 2024, 17:03

Сокровенне. Я давно-давно, ледве не все доросле, свідоме своє життя чекав цього дня. Бо не буває ж таке: зналися люди, симпатизували одне одному, розвело їх життя — і назавжди. Якщо ми, слава Богу, і живі, і здорові! Сучасне, як я вважаю фото пані Тама...

Кінець жлобству за державний кошт

вівторок, 9 квітень 2024, 7:45

Відверто. Ось і все, можна впевнено вважати 30 березня 2024 року в Україні завершилася ера газетно-паперового буму. Коли газетою, її публікацією, можна було, як недвозначно казали, вбити і людину, і муху. Саме цієї березневої суботи завершився випуск ...