Якщо онука член парламенту?

Коли радує рідня

Прилетіла мені серед ночі одна вельми приємна новина. Поспіль із відеосюжетом. Повідомлялося, що в столиці нарешті запрацював молодіжний парламент при Київраді. І показали запис, як я зрозумів, старту цієї події з виступом «директора міста» Віталія Кличка, настановами і побажаннями. З врученням посвідчень членам новоствореної молодіжної ради.

Олександр Горобець.

Тут – то я і побачив свою внучку панянку Аню Горобець, десятикласницю середньої школи №166 м. Києва, яка ввійшла до складу цього нового органу міської влади. (Вона представлена на хвилині 45,31 і далі - подивіться).

Виявилося, що потрапити до молодіжного парламенту не так уже й було легко. Від органів студентського самоврядування до конкурсу допускалося 35 претендентів на 23 місця, від дитячих або молодіжних громадських об’єднань – 44 претенденти на 11 місць. Крім цього надійшли документи від трьох представників громадських об’єднань учасників бойових дій, 11 представників учнівського самоврядування та одного представника Київської Малої академії наук. Кожна з шести депутатських фракцій, представлених у Київраді, теж надала своїх представників.

Уявляєте, скількох конкурентів довелося обійти нашій Анні Тарасівні.

Не зважаючи на свій п'ятнадцятилітній вік, вона вже доволі загартований конкурсний боєць. Навчаючись у музичній школі №7 м. Києва імені Ігоря Шамо вона, беручи участь у різноманітних змаганнях від міських до всеукраїнських конкурсів гри на фортепіано майже завжди здобувала перемогу. В рідній школі її обрали президентом школи. Що воно таке, їй-право, не знаю. Це щось, мабуть, високе у шкільному самоврядуванні. Але слова ці – президент школи - в оселі мого сина Тараса вже давно згадуються, позаяк і старші діти: спершу Леся, а потім і син Богдан були президентами шкіл. Щоправда в іншому районі міста.

Аня тут усіх перевершила. Здається, на початку нинішнього року Ганну Тарасівну Горобець обрали президентом шкіл всього Солом’янського району столиці. Як подумаю, аж капелюх з маківки падає…

Попробуй таку не пропустити до молодіжного парламенту при Київраді.

Одне слово, навіть я тут загордився.

Олександр Горобець, письменник.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як гріх лягає на душу

п’ятниця, 20 вересень 2024, 0:25

Відгук на роман Олександра Горобця «Монастирська праля». Нестабільність в економічному, політичному життя України, а тепер війна якось відсторонили мене від читання художньої літератури. Мало приваблює класика, радянські видання втратили свою цінність,...

Більше солов'ї не б'ють піснями в груди

четвер, 29 серпень 2024, 14:29

Парадокси життя. Маю дві новини, які мене вразили, приголомшили і потрясли. Не можу від того, ні оговтатись, ні заспокоїтись…. Перше. Торсонули події в містечку Мала Данилівка Харківської області, де розташована знаменита Харківська державна зооветерин...