Березовим соком мене ти поїла...

Сокровенне...

Із благословінням на весну, друзі! Поки що в календарі. А з кожною миттю, годиною, днем зі змінами в природі до тепла і благоліпного прозрінняв навколишньому світі.

Знаєте, що найголовніше в весні? Знамените ЧВВВ. Агрономи-хлібороби ще й пишуть так —Ч і три В. А розшифровується ця золота весняна формула-абревіатура так — Час Відновлення Весняної Вегетації. Цікаво, що російською це виглядає як чотири ВВВВ в один рядок — Время Возобновлєнія Весеннєй Вегетації.

Себто, відбувається природний процес оживання рослин після зимової сплячки, відновлення сокоруху. Регенерація ’’кровоносних’’ судин всього зеленого світу природи. Вона, сказати б, коється за умови, коли температура повітря і дня, і ночі виходить на рівень + чотири градуси тепла, і не нижче. О, тоді здійснюються дива. З появи бруньок і пагонів, зазеленіння пагорбів і лісових масивів. А з часом і безберегого цвітіння садів, гаїв, лугів, пасовищ.

Дихаєш — ненадихаєшся! Милуєшся — ненамилуєшся! Як сказав у своїй поезії-пісні незабутній Олександр Олесь (Кандиба):

Сміються, плачуть солов’ї
І б’ють піснями в груди:
“Цілуй, цілуй, цілуй її, —
Знов молодість не буде!

Ти не дивись, що буде там,
Чи забуття, чи зрада:
Весна іде назустріч вам,
Весна в сей час вам рада…

Олександр Горобець,

письменник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Схованка від бомби

п’ятниця, 22 березень 2024, 0:20

На злобу дня. Нічна балістика і крилаті ракети, сповіщення про рух яких із другої половини попередньої ночі у бік також і столиці вперше за весь період війни загнали й мене, комендантської години, у так зване укриття на Солом’янській. Я зайшов до його...