Бандитський Донбас у соусі Штайнмаєра

Провокація "нормандського квартета"

У народі справжній протестний стогін. У переговорному Мінську чітке «ні» щодо проведення виборів у так званому ЛНДР під цівками автоматів та кулеметів убивць тисяч українців. І лише один якийсь "навіжений" із МЗС, якого Верховна Рада попереднього скликання і на гарматний постріл не підпускала до поста керівника зовнішньополітичного відомства, наче ворон на сухій гілці, день і ніч безугавно крякче: «А я вже погодив… А я вже погодив…»

Що погодив? Невже смерть для унітарної і незалежної України?

Щоб ти проблеми мав, недолуга зараза!

Йдеться насамперед про злощасну і сіромашну, наскрізь токсичну «формулу Штайнмаєра». Іншими словами, дурнувата западня для нашої держави…

Я ніяк не можу зрозуміти одного – для чого в пеклі, в що перетворила раша наш Східний Донбас, вибори. При чому, негайно, притьмом. І як це все можливо здійснити на практиці. Коли там уже шостий рік усім життям заправляють банди бойовиків під проводом убивць із РФ. Коли в регіоні ні на один день не змовкають обстріли українських територій, триває як на сафарі відстріл наших військових і цивільних осіб. Гинуть і гинуть патріоти. Катівні мородору дощенту забиті нашими вояками.

Повернення до мирного життя в подібних регіонах має свої, перевірені життєвим досвідом правила. У даному випадку за зразок потрібно, швидше за все, брати, либонь, досвід американців, котрі в часи Другої світової війни зчищали від нацистської нечисті луску людиноненависництва у регіонах, які вони звільняли від гітлеризму. Цей процес називався денацизацією. Кожна людина, яка мешкала на тій території під владою біснуватого фюрера мала відповісти в належному місці на 113 (!) обов’язкових і конкретних питань. Не зважаючи на сотні доповнюючих, уточняючих. Стосувалися вони того, хто ти є, чим займався/займалася в пору адольфізації, хто це підтвердить і як. Одне слово, якщо у тебе ніс у борошні, себто, руки в крові невинних людей, ти безпремінно засвітишся. Так чи інакше проявишся, видасиш свою гнилу душу, себе в образі перевертня.

(До речі, питання фільтрації населення, ураженого бацилою нацистського енцифаліту я публічно досліджував і виклав його симптоми, а також те, як боротися з цією хворобою у своїй книзі «Свічка на вітрі» (читати тут - http://vinnychany.kiev.ua/!_ata/data/140.pdf ). Для тих, хто бажає ознайомитись, повідомлю, що це заключна глава твору, стор. 227).

А тут, бачите, щосили пропагується, начебто на стрільбищі тиру – все всім пробачити. Фракція Медведчука-Рабіновича і взагалі вимагає оголосити амністію для всіх, хто п’ять років поспіль воював, стріляв, відправивши на той світ понад 13 000 українців. Буцімто «герої ЛДНР» на п’яну голову когось і десь там облаяли…

А з тих, хто й по нині бродить з автоматами і кулеметами передбачається створити загони поліції для підтримання «законності і порядку». Можна уявити лишень, якими вони будуть! З цього ж числа, мовляв, очікується набрати і штати прокурорів та суддів. Керований щит прикриття розгнузданого бандитизму. Тобто, закликається раз і назавжди узаконити гангстеризм і розбій, правовий нігілізм у регіоні. Перетворити палаючий шмат Донбасу в безправову душогубку і приєднати її, як смертоносний потяг до України. Щоб ця міна з динамітом геть підірвала всю нашу державу…

Більше того, переведення палаючого злодійського краю в нібито українську розбиту, розтрощену територію має відбуватися в умовах контролю за всіма так званими «виборними процесами» з боку військових формувань Московії. Як же ж це? Хто на таке безумство погодиться?

Чому ж, якийсь корисний ідіот для Кремля, який водночас є правою рукою В. Зеленського в усіх зовнішньополітичних питаннях УЖЕ ВСЕ ПОГОДИВ. Йому єб**та «формула Штайнмаєра» дуже й дуже до вподоби. Окрім того, він, відомо, постійно повторює, що в стосунках Росії та України нині все більше і більше «відчувається потепління». А вслід за його словами, у випусках новин повідомляється, що загарбники знищили одного-двох наших вояків на передових позиціях, важко поранили кількох патріотів.

Щоб тобі в штанах тепліло, недолугий вискочка…

***

пс

АКЦІЯ ПІД ОФІСОМ ПРЕЗИДЕНТА

У блозі колишнього міністра закордонних справ України (2007-2009 рр.) Володимира Огризка, на Інтернет ресурсі видання «Українська правда» - (читати тут - https://blogs.pravda.com.ua/authors/ogrysko/5d80d907842e7/), з’явилося відкрите Звернення громадськості до президента України, озаглавлене чітко й конкретно - «НЕ ДОПУСТИМО КАПІТУЛЯЦІЇ!». Його підписав цвіт української нації - громадські діячі, науковці, експерти, волонтери і добровольці, письменники. Вони глибоко занепокоєні тим, що нинішня влада готова на засіданні «нормандської четвірки» обговорювати, як базову, так звану «формулу Штайнмаєра». Вона, пишуть, відомі українці, базується на нав'язаних Україні силою Мінських домовленостях, виносить за дужки переговорів питання деокупації Криму та відповідальності Росії як держави агресора.

Згода з цією або з будь-якою схожою формулою означатиме капітуляцію України на умовах Кремля, - читаємо у Зверненні. Миру з Росією не можна досягати будь-якою ціною. Такий мир призведе до ще масштабнішої війни, до більших жертв і поневірянь українців, спричинить руйнацію незалежної державності України. В історії українсько-російських відносин безліч прикладів, коли поступки кремлівському керівництву заохочували агресора до ще більших вимог.

У часи правдіння розумної влади, подібний документ міг би стати стратегічним планом дій України у протистоянні РФ.

Як написав один із читачів «Росія-2019, це вже не Росія-2014: починаються внутрішні невдоволення владою Кремля, курс рубля вже 66-67 руб за $, не вистачає ліків, їжі... Це все добре для нас! Нам немає потреби поспішати. Громадськість роз’яснила президенту свою позицію і якщо він не Дурень, а він не дурень, то ця позиція буде врахована на переговорах.

Україна, - читаємо далі, - навіть в стані війни краще живе, ніж деякі європейські держави. Треба займатия економікою, війсковим захистом території, вішати потрібну нам інформацію на вуха і Європи, і Росії».

Я теж підписав це звернення. Повідомлення про додання мого підпису прийшло незабаром після мого Інтернетпосилу. Тут же було й запрошення на акцію протесту, яка організовується підписантами петиції під офісом президента 19 вересня ц.р., о 19.00...

Олександр Горобець, письменник

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Сигнал з Америки через пів століття

понеділок, 15 квітень 2024, 17:03

Сокровенне. Я давно-давно, ледве не все доросле, свідоме своє життя чекав цього дня. Бо не буває ж таке: зналися люди, симпатизували одне одному, розвело їх життя — і назавжди. Якщо ми, слава Богу, і живі, і здорові! Сучасне, як я вважаю фото пані Тама...

Кінець жлобству за державний кошт

вівторок, 9 квітень 2024, 7:45

Відверто. Ось і все, можна впевнено вважати 30 березня 2024 року в Україні завершилася ера газетно-паперового буму. Коли газетою, її публікацією, можна було, як недвозначно казали, вбити і людину, і муху. Саме цієї березневої суботи завершився випуск ...