Шаргородські молоді гітаристи - найкращі у Европі!

Перемога на міжнародному конкурсі-фестивалі. Золота Грааль у подолян!

Телефоную в останній день цьогорічного червня на Вінниччину, в рідне село своє Джурин. Мешкає там мій двоюрідний брат Володимир Олександрович Чорний. Усе життя трудився він в різноманітних організаціях водієм, електриком, газозварювальником. Нині на пенсії, вже повернуло на восьмий десяток. З ціпком оглядає свої володіння.

Розмова наша про дощі, урожаї в саду і на городах. Коли він враз каже:

-А у нас сьогодні є гарна новина. Прилетіла з Болгарії…

-Ого, - виривається у мене, - а що ж вас із нею поєднує…

-Інна туди повезла своїх учнів на міжнародний конкурс…

Є у них з дружиною Раїсою донька. Мешкає вона з сім’єю в Джурині, а ось працює в райцентрі Шаргороді. Майже щодня їй потрібно долати сюди-туди по 18 кілометрів в один бік. Але надто до вподоби пані Інні її чарівна робота – вона викладач музичної школи. Окрім основних педагогічних навантажень, організувала вчителька ансамбль юних гітаристів. І ось це чудо дітлахів з інструментами, а в ньому аж тринадцять юних музикантів, дивує всіх чарівністю своїх виступів, злагодженістю мелодій, які вони видають на публіку оркестрово. Шаргородські гітаристи спершу перемогли на музичному конкурсі у Вінниці, за тим у Києві, а 29 червня ц.р. завоювали перше місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі в болгарській столиці Софії. Он куди дісталися зі своїми мелодійними гітарами завзята музикантша та її залюдені в чарівні звуки дітлахи-вихованці! Стали кращими молодими гітаристами Европи!

Поки маленькі музиканти-семиструнники зі своєю викладачкою Інною Володимирівною Чорною (у заміжжі – Захарчук) добираються додому (їх готуються зустрічати 3 липня!) з берегів болгарської річки Іскир, Вайбер уже приніс в родини батьків дітей і музичної викладачки ось цю грамоту за перемогу в Міжнародному фестивалі-конкурсі талантів «Золота грааль».

До речі, аби було всім відомо, що ж таке Грааль, зазначу, що так називали святу чашу (кубок) з якої нібито Ісус Христос причащався під час Таємної вечері з учнями Спасителя. Одне слово, шаргородські хлопчаки зі своєю джуринською вчителькою музики поспіль пригостилися до святого музичного дійства Европи. Мо-лод-ці! Так тримати!

Чудова і радісна перемога учнівської молоді на чолі з моєю племінницею. Порадіймо за них.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Сигнал з Америки через пів століття

понеділок, 15 квітень 2024, 17:03

Сокровенне. Я давно-давно, ледве не все доросле, свідоме своє життя чекав цього дня. Бо не буває ж таке: зналися люди, симпатизували одне одному, розвело їх життя — і назавжди. Якщо ми, слава Богу, і живі, і здорові! Сучасне, як я вважаю фото пані Тама...

Кінець жлобству за державний кошт

вівторок, 9 квітень 2024, 7:45

Відверто. Ось і все, можна впевнено вважати 30 березня 2024 року в Україні завершилася ера газетно-паперового буму. Коли газетою, її публікацією, можна було, як недвозначно казали, вбити і людину, і муху. Саме цієї березневої суботи завершився випуск ...