"Поцілувати під милу бороду", - Горобець

Світ навколо нас

Хочете знати, що таке французький бульдог?

Приємний, іноді не зовсім благосний клопіт на всю добу. Але завжди активна турбанина: їсти подай вчасно, і бажано корм преміум-класу, не дай можливість спільне помешкання перетворити в стайню з обідраними шпалерами і погризеними ніжками стола. Бо ж, прокляття, зуби якраз лізуть. Виділи час на ігри, на прогулянки, на заняття з вивчення команд.

Забавляючись не дай можливості звіру почути себе переможником у потішному двобої. Він завжди має знаходитись лише під вожаком, а не на коні.

А ще ж це загалом і мила, неповторна ніжність у руках, яка готова тебе обцілувати…

Мій батько колись часто вживав такий дивний вираз. Казав: «просив під милу бороду…» Я завжди тоді думав, як же ж це насправді, просити під милу бороду, і що ж то воно насправді означає?

Тепер я уже знаю, що це таке. Це мить, коли я беру Арчі на руки і він за вдячність обов’язково цілує мене в підборіддя, лизне кілька разів своїм ніжним, мокрим язичком: дякує під милу бороду! Еге ж…

Якось мені показали фото батька Арчі. Справді будьдог. Просто красень. Могутнє тіло, вся голова в якихось мудрих звивинах. Їй-право, виглядає фельдмаршалом. Хоч і голий, без мундира.
Мій друг теж росте, слава Богу, як на дріжджах. Він з’явився у нас вранці 15 січня, у двомісячному віці. Вагою 2,3 кілограма. Поміщався на одній руці. Учора старували найменшого члена сім’ї – ого! – 5,2 кілограма. А що ж буде, коли він набере вдвоє більшу вагу? Пан Головнокомандувач!

Олександр Горобець, письменник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Кастинг на героїв роману

четвер, 18 липень 2024, 18:52

Як усе насправді було. Чи задумувались ви будь-коли, друзі, як художні твори населяються героями, а відповідні події опиняються в певних реаліях, насамперед, у наших сучасних містах та селах. Адже кожен новий роман, повість, це завжди ціла окрема цивіл...

Дарували книги селами Поділля

четвер, 18 липень 2024, 18:35

Гуманітарний десант на Вінниччині. Цю історію про подорожі мого бірюзового покрою роману «Монастирська праля» я мав би розповісти вже давно, але все якось не складалося, не виходило, аж від квітневих днів, від часу, коли ще ми всі готувалися до цьогорі...